AGF

De AGF sector is een van de belangrijkste motoren van de Nederlandse economie.

De AGF sector in Nederland is erg groot en belangrijk. Het is een van de belangrijkste motoren van de Nederlandse economie. Deze AGF sector is dan ook continu in beweging.

De voedingsveiligheid, traceerbaarheid en het milieu zijn hierin belangrijke pijlers.

Men is constant op zoek naar nieuwe verpakkingsvormen, materialen en ”natuurlijk” oplossingen om productinformatie aan te brengen.

Productinformatie aanbrengen op onbewerkte producten wordt ook een steeds belangrijker aspect.

Met zijn jarenlange ervaring in de AGF sector heeft Clever-CPL voor iedere toepassing een passende oplossing in het aanbrengen van variabele productinformatie op al uw producten en verpakkingen.

Etiketteren

Voor het aanbrengen van voorbedrukte etiketten op verpakkingen heeft Clever-CPL een grote variatie aan etiketteermachines van het merk Collamat. Afhankelijk van de specificaties van de klant specifiek wordt er een keuze gemaakt in de toe te passen uitvoering.

Ook voor onbewerkte producten, zoals bijvoorbeeld Komkommers, worden met hoge snelheid etiketteersystemen (300 per/ minuut) etiketten aangebracht.

Deze machines kunnen tevens voorzien worden van een codeer unit ( inkjet, Direct thermo transfer printer , HP cartridge printer) voor het aanbrengen van info op het etiket.

Laser

Met de Laseroplossing van Laserfood is het mogelijk om uw verse fruit of groente contactloos te markeren met laser.

Deze innovatieve en milieuvriendelijke oplossing zorgt voor een permanente traceerbaarheid van het fruit of de groenten. De consumenten hebben op deze manier de volledige zekerheid over wat ze kopen en de volledige beschikbaarheid over alle informatie over wat ze willen weten van het product totdat het wordt geconsumeerd. Dat is onmogelijk wanneer labels worden toegepast.

Natural Branding© biedt een goed alternatief voor de vervanging van uw papieren labels en zorgt ervoor dat er geen papier, lijm etc..op uw biologische producten komt.

De voordelen van Laserfood:

  • Geen labels meer
  • Geen lijm meer op uw biologische producten
  • Permanente traceerbaarheid
  • Geen restafval meer zoals het dragermateriaal van uw labels
  • Geen plastic verpakkingen meer nodig
  • Lagere Carbon Footprint van verpakkingen

Printen & etiketteren

De wens is om etiketten volledig te voorzien van alle variabele product informatie. Hiervoor heeft Clever-CPL de oplossing met een Collamat Etiprint P&A systeem. Dit kan zowel boven en/of onder de producten aangebracht worden.

Indien er één op één etiketten geprint en aangebracht worden heeft Clever-CPL de oplossing met de Good Tech P&A systemen.

Klein karakter Inkjet

Bij veel toepassingen in de AGF kiest men voor etiketteren of voorbedrukte folie en moet er alleen een batchcode en/of THT code aangebracht worden. Een Hitachi Inkjet systeem is hiervoor de oplossing.

HP cartridge printer

Afhankelijk van de toepassing kan het zijn dat een HP cartridge printer beter geschikt is. Veelal op de folie wordt hiervan gebruik gemaakt als als alternatief voor een folieprinter.

Desktop printers

In de AGF sector wordt veel gebruik gemaakt van Desktop printers. Hiermee worden doos, pallet en verzendlabels geprint, maar ook gebruikt men deze desktop printers vaak om rollen etiketten voor te printen en hierna op een etiketteermachine automatisch te verwerken.

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!