Lasercodering

Lasercodering aanbrengen, dé duurzame keuze

Laser coderen

Permanente laserafdruk

Alles over laser leest u hier

Lasercodering is een uiterst betrouwbare en efficiënte vorm van contactloos coderen, waarbij met behulp van een laser een permanente (onuitwisbare) code op een product of verpakking wordt aangebracht. De lasertechnologie maakt het mogelijk om verschillende materialen zoals glas, keramiek, rubber, plastic, papier of gecoate en ongecoate metalen permanent te coderen met uiterste nauwkeurigheid en hoge snelheid. Lasercodering is daarom een populaire oplossing voor het coderen van producten en verpakkingen in diverse industrieën, waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid van groot belang zijn.

Waarom een Lasercodering?

  • Natural branding vermindert stickers en verpakkingen voor groente en fruit en gebruikt lasercodering om een zichtbare afdruk te maken zonder kleurstoffen.
  • Laserfood ontwikkelt sinds 2006 lasercodering voor Natural Branding en biedt de Pro en Lite machines aan.
  • De Hitachi CO2 laser kan alle ondergronden lasercoderen vanwege de krachtige straal en precisie, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen en producten.
  • Lionlaser is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in lasertechnieken voor het printen op verschillende materialen van groenten en fruit tot plastic en beton.
  • Lasercodering heeft voordelen zoals geen grondstoffen nodig, geen afval en hoge snelheden, met weinig onderhoud en downtime.
  • Lionlaser printers maken alleen gebruik van elektriciteit en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Natural branding

Met Natural branding kan het gebruik van stickers en verpakkingen voor groente en fruit worden verminderd, wat bijdraagt aan de vermindering van plastic afval. Natural branding is een duurzame oplossing die een zichtbare afdruk op de buitenste laag van het product creëert, zonder gebruik te maken van kleurstoffen. Deze afdruk wordt gemaakt door middel van lasercodering, een uiterst nauwkeurige en snelle vorm van contactloos coderen. Laserfood ontwikkelt deze techniek sinds 2006 en biedt twee verschillende machines aan, de Pro en Lite, die standalone of in uw productielijn kunnen functioneren. Het gebruik van Natural Branding© verzekert dat de smaak en levensduur van het product niet worden aangetast en is volkomen veilig voor de consument. In Zweden is bijvoorbeeld vastgesteld dat alleen al door het gebruik van Natural branding op avocado’s, er jaarlijks 217 km aan plastic wordt bespaard.

Hitachi Laser Technologie

Met de Hitachi CO2 laser zijn alle ondergronden mogelijk voor lasercodering. Dit komt door de krachtige straal en precisie van de laser, waardoor materialen zoals glas, kunststof, metaal en hout zonder problemen kunnen worden gecodeerd. Hierdoor is de Hitachi CO2 laser geschikt voor een breed scala aan toepassingen en producten.

Lionlaser

Lionlaser is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in lasertechnieken voor het printen op verschillende materialen, van groenten en fruit tot plastic en beton. Lasercodering heeft veel voordelen, waaronder dat er geen grondstoffen nodig zijn en er geen afval ontstaat. Bovendien is een lasercoding een permanente afdruk die weinig onderhoud nodig heeft en hoge snelheden haalbaar maakt. Lionlaser printers maken alleen gebruik van elektriciteit en hebben weinig downtime, wat zorgt voor een hoge gebruiksvriendelijkheid.

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!

Laat u door ons informeren en adviseren. Neem nu direct contact met ons op en ontvang meteen een brochure in uw mailbox.