Voeding

Uw voeding voorzien van identificatie

Innovatieve identificatiemethoden voor groente en fruit

Van traditionele etiketten tot duurzame oplossingen zoals Natural Branding en direct product labeling.

Verschillende manieren voor voeding identificeren

Er zijn verschillende manieren om voeding te voorzien van een identificering. In dit geval kijken we met name naar producten zoals groente en fruit. De meest gebruikte vorm van het aanbrengen van identificatie is het aanbrengen van een etiket op het product. Een wat nieuwere techniek die veel duurzame aspecten met zich meebrengt is het ‘natural branding’ concept.

Etiketten aanbrengen op groente en fruit

Het direct aanbrengen van kleine stickertjes op groente en fruit, ook wel “direct product labeling” genoemd, is een veelgebruikte methode om producten te identificeren. De stickertjes bevatten informatie zoals batchnummers, productiedata of barcodes en worden direct op de groente of het fruit geplakt.

Een veel gebruikte installatie is de print & apply installatie. Hier wordt het etiket gedrukt en direct aan het product aangebracht. Daarnaast zijn de etiketteermachines samen met voorbedrukte etiketten ook een veel gebruikte oplossing.

Het laseren van groente en fruit

Natural Branding is een technologie waarmee groente en fruit op een natuurlijke manier gecodeerd kan worden zonder het gebruik van kleurstoffen of andere chemische stoffen. De technologie maakt gebruik van een geconcentreerde lichtbron die de buitenste laag van het product depigmenteert, waardoor een zichtbare afdruk ontstaat. De techniek is ontwikkeld door Laser Food in 2006. Natural Branding is veilig voor de consumenten, het verzekerd dat de smaak en levensduur van de groente of fruit niet aangetast worden. Dit is een alternatief voor kleine stickertjes of labeltjes. Het biedt een economische, snelle en veelzijdige manier om groente en fruit te identificeren.

Laat u adviseren

Bent u op zoek naar een efficiënte en duurzame manier om uw groente en fruit te identificeren? Overweeg dan om te schakelen naar laser codering of direct product labeling met stickertjes. Bij Clever-CPL hebben wij de kennis en ervaring om u te helpen bij het implementeren van deze innovatieve technologieën in uw productielijn. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende demonstratie van onze producten. Wij helpen u graag bij het verminderen van uw carbon footprint en het verhogen van de efficiëntie van uw bedrijf.

Bijhorende machines

Lasercodering

 • Betrouwbaar en efficiënt
 • Permanente en nauwkeurig
 • Product- en verpakkingcodering

Folieprinter

 • Op alle Folies printen
 • Hoog volume printen
 • Tekst, afbeeldingen, variabele informatie

Print & Apply

 • Printen en direct aanbrengen
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Nauwkeurigheid

Etiketteer Machines

 • Nauwkeurig aanbrengen 
 • Automatisch etiketteren 
 • Veel mogelijkheden 

Laat u door ons informeren en adviseren. Neem nu direct contact met ons op en ontvang meteen een brochure in uw mailbox.