Rubber

Rubberen materialen voorzien van informatie

Moet er een code op uw rubber? Hier leest u er meer over

Rubber is een veelgevraagd materiaal in diverse industrieën vanwege zijn unieke eigenschappen. Van gevulkaniseerd rubber worden elastomeren gemaakt, die worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen zoals autobanden, elastiekjes, kabelisolatie en afdichtingsringen. Het is echter van groot belang om rubberen producten te kunnen traceren tot bij de fabrikant zonder de eigenschappen van het materiaal aan te tasten. In dit artikel worden verschillende mogelijkheden besproken om rubberen onderdelen en banden te etiketteren voor optimale traceerbaarheid en kwaliteit. 

Groot karakter op rubber

Rubber is een veelgevraagd materiaal in vele takken van de industrie vanwege zijn bijzondere eigenschappen: het is vormvast maar toch elastisch. Gevulkaniseerd rubber wordt gebruikt voor de productie van zogenaamde elastomeren, die worden gebruikt in autobanden, elastiekjes, kabelisolatie of afdichtingsringen. 

Klein karakter op rubber 

Maar wat is de beste manier om rubberen onderdelen en banden te voorzien van informatie? Het is uiterst belangrijk dat de eigenschappen van het materiaal daarbij niet worden aangetast. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om rubber te identificeren, zodat rubberproducten volledig traceerbaar kunnen zijn tot bij de fabrikant.  

Wanneer het aankomt op het printen op rubberen ondergronden zoals buizen of kabels, zijn onze Hitachi kleinkarakter inkjetprinters de ideale oplossing. Met hoge snelheden kunnen deze printers variabele informatie perfect aanbrengen op rubberen kabels of andere rubberen onderdelen. Dankzij onze professionele inkten zorgen deze printers voor een duidelijke codering. Onze gekleurde en gepigmenteerde inkten zorgen bovendien voor een contrastrijke code, zelfs op donkere oppervlakken, voor optimale leesbaarheid. 

Bijhorende machines

Klein Karakter Inkjet

  • Afdrukken op diverse materialen
  • Eenvoudig in gebruik
  • Flexibiliteit in productielijnen

Hoge Resolutie Inkjet

  • Lagere kosten
  • Ideaal omdoosverpakkingen
  • Dubbelzijdig printen

Laat u door ons informeren en adviseren. Neem nu direct contact met ons op en ontvang meteen een brochure in uw mailbox.