Bakkerijen

Afdrukken binnen industriële bakkerijen is op verschillende manieren mogelijk, lees op deze pagina meer hierover!

De afgelopen jaren heeft de brood en banket wereld een enorme vlucht genomen. Bakkerijen worden groter, productie processen worden sneller, producten worden diverser, en klanten stellen meer eisen aan verpakkingen. Het informeren van de klanten over de product samenstelling, traceability en houdbaarheid word ook belangrijker.

Clever-CPL heeft traditioneel reeds een jarenlange band met de brood & banket sector. Hierdoor is er ruime ervaring in het leveren van de hard en software oplossingen als het gaat om de product identificatie.

Dit varieert in het aanbrengen van een eenvoudige code op de clip van een zak, tot het printen van volledige productsamenstellingen op brood en banket producten.

Onze oplossingen zijn toepasbaar op primaire producten, zoals dozen en pallets en bestaan uit:

Het printen en aanbrengen van etiketten, het rechtstreeks coderen door middel van inkjet systemen, laser coderen en full colour bedrukkingen aanbrengen op folie en consument verpakkingen.

Etiketteren

Voor het aanbrengen van voorbedrukte etiketten op consument verpakkingen blijven etiketteermachines nog altijd van grote waarde. Clever-CPL heeft met onze fabrikant Collamat een serie hoge kwaliteit etiketteersystemen die overal inzetbaar zijn.

Printen & etiketteren

Clever-CPL heeft hiervoor recent de nieuwe generatie high speed print & apply systemen op de markt gebracht. Deze installaties zijn uitermate geschikt om met snelheden tot 80 stuks/per minuut etiketten aan te brengen op o.a. broodproducten. De machines zijn uitgerust met de nieuwste techniek en nagenoeg volledig elektrisch.

Daarnaast is deze generatie machines inzetbaar voor o.a. dozen te voorzien van verschillende formaten geprinte etiketten. Dit gebeurt zonder formaat wisseldelen en zonder aanpassingen in de instellingen m.b.t. positie etiket op de doos.

Deze nieuwe generatie systemen verhoogd de betrouwbaarheid en bovenal output. Dit komt door minder omsteltijden en bedieningsfouten.

Klein karakter inkjet systemen

Onze Hitachi inkjetsystemen zijn uitermate geschikt om kleine teksten te drukken. Denk hier aan batch en t.h.t. codes aanbrengen op primaire verpakkingen.

HP cartridge inkjet systemen

Vinden hun toepassing vooral op clips en direct op foliebanen. Onze HP printers kunnen tegenwoordig uitgerust worden met een  solvent cartridge waardoor ook op moeilijke materialen teksten gelijk droog zijn.

Hoog resolutie printers

High speed black & full colour printers van Markprint.

Deze techniek opent momenteel deuren voor bedrijven in de Brood en banket wereld.

Door de nieuwe techniek van full colour printen is het nu mogelijk om neutrale producten te personaliseren. Hierdoor wordt uw productie achter bijvoorbeeld de cartoneer of verpakkings machine eenvoudig bedrukt, zonder dat het afbreuk doet op de kwaliteit van het product.

Hiermee voorkomt u hoge investeringen voor verpakkingen en magazijnopslag. Ook wordt omzetverlies beperkt en kunt u in de flow wisselen van bedrukking, zonder productiestilstand en verlies aan producten.

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!