Eieren coderen

Voedselveiligheid is cruciaal voor de eierindustrie.

Belangrijke gegevens zoals de houdbaarheid en traceerbaarheidsgegevens worden door bijvoorbeeld een Hitachi eierprinter (CIJ) of laser aangebracht op het ei. Sinds begin 2001 zijn deze gegevens verplicht geworden in de eierindustrie. Dit wordt ook wel de eicode genoemd.

Eieren coderen met een Continous Inkjetprinter van Hitachi

Met een Continuous Inkjetprinter (ook wel kleinkarakter inkjetprinter) van Hitachi print u contactloos een code, tekst of logo op producten en verpakkingen van nagenoeg elk type materiaal en iedere kleur ondergrond. De inkjetprinters beschikken over een gebruiksvriendelijke interface en zijn gemakkelijk zelf te onderhouden.
Enkele voordelen van een continuous inkjetprinter van Hitachi zijn:

 • Contactloos printen
 • Barcodes, 2D-codes, tekst en logo’s
 • Hoog contrast (ook op donker materiaal)
 • Op bijna elke ondergrond kan gecodeerd worden
 • Lage kosten per code
 • Zeer hoge snelheden haalbaar
 • Uniek vloeistofsysteem, zonder geknoei of verspilling

Eieren coderen met een laser

Met een laser kunt u onder andere logo’s, barcodes, serienummers en andere variabele data op zowel stilstaande als bewegende materialen aanbrengen. Er word hier al veel gebruik van gemaakt in de eierindustrie.

Laser coderen brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van andere printmethoden. Zo stelt de laser machine van Clever-CPL u in staat om haarscherpe, onuitwisbare coderingen aan te brengen. Daarnaast kunt u ook op erg hoge doorvoersnelheid lasermarkeren. Tot slot heeft een laser graveermachine ook erg weinig verbruiksmaterialen, wat u een hoop kosten bespaart. Met een laser machine van Clever-CPL kunt u zowel lasermarkeren op lage snelheid, als op hoge snelheid.

Eier-dozen coderen

De code op de doos is vaak de eerste indruk die een consument krijgt nadat hij/zij de eier-doos geopend heeft om te kijken of er eieren gebarsten zijn. Indien de code onleesbaar is, zetten de consumenten dikwijls de doos terug op het winkelrek en gaat al het harde werk van het produceren van mooie eieren en het creëren van een aantrekkelijke verpakking verloren. Ook valt van de code op de doos de herkomst en vervaldatum af te lezen. Een duidelijk leesbare code op de eier-doos is dus van essentieel belang.

Coderen op eier-dozen met de Hitachi kleinkarakter inkjetprinter

De uiterst betrouwbare kleinkarakter inkjetprinters van Hitachi staan garant voor een betrouwbare werking van een contactloze printoplossing. Onze printers zijn ontworpen om uw bedrijf te ondersteunen en tegelijk de dagelijkse werking te vereenvoudigen door het aantal fouten te verminderen. Daarnaast is dit ook een duurzame keuze, want je hebt geen etiketten meer nodig bij deze toepassing. Ideaal voor de eierindustrie. Dus de eerste besparing is al een feit.

De Hitachi kleinkarakter inkjetprinter kan rechtstreeks gekoppeld worden aan uw (MOBA) inpakmachine waardoor fouten coderingen verleden tijd zijn. (Zo kunnen wij garanderen dat de datum welke geprint wordt op de eieren exact gelijk is met de datum welke geprint wordt op de doos) Bovendien zorgt de Hitachi kleinkarakter inkjetprinter voor duidelijk leesbare codes welke ertoe bijdragen dat consumenten overtuigd raken van de kwaliteit en perfectie van het volledige proces, van de productie van de eieren tot de uiteindelijke verpakking. Dit is vooral belangrijk bij eieren, waar consumenten een meerprijs betalen voor een hoogwaardig product dat strookt met de levensstijl.

Eierdozen coderen met de UNO printer. Geen vlekkerige codes of strepen meer op uw dozen!

Met de uno printer print u variabele data zoals bedrijfsgegevens, tekst, THT data, barcodes, logo’s en ingrediënten, direct aan de productielijn op eierdozen. De Uno printer is eenvoudig in gebruik en heeft geen onderhoud nodig!

 • Print direct op de doos of kies voor een labelaar
 • Geen strepen meer op gecoat karton of gelakte dozen
 • Print inline productiedata of tekst op dozen
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Hoge resolutie print
 • Zuinig in gebruik

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!