Hitachi inkjetprinter UX-2

‘Efficiënte en schone Hitachi inkjetprinter UX-2’

‘Mijn printkop is vervuild en moeilijk te reinigen’, ‘mijn printkop is zo vervuild dat de afdruk wegvalt’, ‘wat moet ik met al dat chemisch afval’, ‘mijn productieruimte ruikt naar inkt, dat kan toch niet goed zijn?’. Allemaal problemen waar gebruikers van Continious Inkjet printers (CIJ) tegenaan lopen, volgens Clever-CPL. Er is een revolutionaire oplossing. De Japanse machinebouwer Hitachi heeft geluisterd naar de wensen van de markt en die toegepast op de nieuwe UX-2 Hitachi inkjetprinter.

De nieuwe printer van Hitachi heeft wereldprimeurs op het gebied van efficiëntie, vervuiling en gezondheid. Maar wat maakt deze printer zo uniek?

Efficiëntie

Op het gebied van efficiëntie beschikt deze printer over twee aspecten die geen andere printer ter wereld bezit. ‘Mijn print valt voorCleverCPL_adv_wk3_23 een deel weg, hoe voorkom je dit?’ De oplossing daarvoor is de zogenoemde “ink guard” in de printkop. Deze voorkomt vervuiling op de plek waar het niet gewenst is, rond de inktstraal en de gutter. Een nog langere tijd produceren zonder schoonmaken!

Iedere printkop moet periodiek schoongemaakt worden. De operator doet dit handmatig met solvent. Er bestaat dus een kans dat je in aanraking komt met de solvent.

‘Is er een manier om dit efficiënt te doen zonder contact met de solvent?’ Ja, de UX-2 heeft een “cleaning station” waar je de printkop in kunt zetten. Zo zorgt het station voor automatische reiniging en droging van de printkop. Maar er is meer; Het “cleaning station” monitort de machine bij langdurige stilstand, een probleemloze start is gegarandeerd. ‘Zoals bekend van Hitachi, productie zonder stilstand op nummer 1’, stelt Clever-CPL.

Vervuiling

Veel inkt-cartridges brengen chemisch afval met zich mee wat enorm schadelijk is voor de wereld waarin we leven. Er zit vaak nog inkt in de cartridge of er zitten materialen in die moeilijk te scheiden zijn. De cartridges van Hitachi zijn simpele flessen, hangen ondersteboven en lopen dus helemaal leeg. De flessen zijn HDPE en mogen bij het gewone afval. Dit geeft een enorme kostenbesparing in de afvoer van chemisch afval en is zo veel vriendelijker voor het milieu.

Gezondheid

Zoals bovengenoemd vervangt het “cleaning station” de operator voor het schoonmaken van de printkop. Met de komst van de “cleaning station” kunnen er geen solvents meer in aanraking komen met de operator tijdens het schoonmaken. En tot slot komt de UX-2 Hitachi inkjetprintermet een groot aantal MEK vrije inkten**. Een stap naar een duurzamere wereld.