Voedingsindustrie

De voedingsindustrie stelt hoge eisen aan de apparatuur in hun productie. Clever-CPL helpt u hierbij.

Volg je product, van producent tot consument. Clever-CPL identificeert uw product met houdbaarheid en batchcode. Dit zal gedaan worden om uw omverpakking met de juiste informatie en de pallet met een SSCC etiket volgens de richtlijnen van GS1 te voorzien. Dit aangestuurd met behulp van inventieve software, en dus om alles in de keten sluitend te maken.

Waarom is productidentificatie belangrijk in de voedingsindustrie 

Productidentificatie is belangrijk in elke sector, maar het is vooral cruciaal in de voedingsindustrie. Een veilige en effectieve voedselproductie vereist dat producten in elke fase van het productieproces correct worden geïdentificeerd. Van grondstof tot eindproduct, zorgt productidentificatie ervoor dat het juiste product wordt gebruikt en dat het veilig wordt gebruikt. 

Hoe verschillen productidentificatiesystemen per toepassing 

Productidentificatiesystemen variëren afhankelijk van de behoeften van de specifieke toepassing in de voedingsindustrie. Een systeem in een slachthuis zal bijvoorbeeld anders zijn dan in een bakkerij. Alle productidentificatiesystemen moeten echter aan bepaalde basisvereisten voldoen. Wij zijn bekend binnen deze industrie en denken mee met uw specifieke vraag. 

Basisvereisten voor productidentificatie 

Productidentificatie moet nauwkeurig zijn. Dat wil zeggen dat het systeem het product telkens correct moet kunnen identificeren. Het moet ook leesbaar zijn. Dit betekent dat de identificatie duidelijk en gemakkelijk leesbaar moet zijn. Ten slotte moet het duurzaam zijn. De identificatie moet bestand zijn tegen de ruwe omgeving van het voedselproductieproces. 

Verschillende methodes voor productidentificatie in de voedingsindustrie 

Er zijn veel verschillende manieren om aan deze eisen te voldoen. Productidentificatie kan gebeuren met etiketten, labels of stempels. Dit kan handmatig of automatisch gebeuren. De keuze van de methode hangt af van de specifieke behoeften van de toepassing in de levensmiddelenindustrie. Bij Clever-CPL bieden we verschillende automatiseringsoplossingen aan. 

Voordelen van etikettering als productidentificatiemethode 

Etikettering is de meest voorkomende vorm van productidentificatie. Het is ook de meest veelzijdige. Etiketten worden machinaal aangebracht, dit kan voor zowel hoge als lage volumes. De etiketten bestaan uit papier of plastic. Etiketten kunnen worden bedrukt of gegraveerd aan de hand van een codeermachine, hiervoor bieden wij verschillende machines voor aan. Een van onze m

Onze oplossingen

Kleinkarakter Inkjet

Betrouwbare en onderhoudsvriendelijke Hitachi inkjetprinters zorgen voor een constante kwaliteit van uw afdruk op bijna alle materialen. Variabele tekstenlogo’s, batchcodes en datums kunnen op hoge snelheid op uw product worden aangebracht. Hitachi inkjetprinters hebben een zeer goede reputatie op het gebied van bedieningsgemak, betrouwbaarheid en efficiëntie. En kan dus veel gebruikt binnen de voedingsindustrie. De Hitachi inkjetprinter stopt nooit! De Hitachi inkjet printer is Nicelabel compatible

Laser

Robuust, veelzijdig en krachtig. Zo kan de Hitachi omschreven door velen: Hitachi laser voor industriële coderingseisen.

De LM-serie is een CO2 vectorlaser. Ons brede scala aan golflengtes evenals de flexibele kracht- en focale lens configuratie zorgt voor prestaties die bij uitstek geschikt zijn voor codering op verschillende verpakkingssubstraten. Het gaat hier om papier, karton, glas of plastic. Een innovatief trapsgewijs ontwerp van de behuizing ondersteund door een efficiënt koelluchtstroom zorgt voor een hoge mate van betrouwbaarheid.  Het resultaat is een zeer laag energieverbruik en, duidelijke codering, zelfs bij kleine lettergroottes.

Kleine buitenafmetingen en een krachtig “on board” besturingssysteem maakt eenvoudige hardware en software integratie van de LM-serie in fabrieksnetwerken mogelijk. De Hitachi Laser is Nicelabel compatible.

Etiketteren

Het assortiment etiketteermachines van Clever-CPL is onbeperkt. De Collamat etiketteermachines worden gekenmerkt door een eenvoudig ontwerp, gecombineerd met optimale flexibiliteit en functionaliteit. Van eenvoudige stand alone oplossing tot volledig geïntegreerd systeem. Onze machines zijn compatibel en kunnen eenvoudig in andere systemen worden geïntegreerd. Dit is een groot voordeel. Zowel voor bij de aanschaf van nieuwe oplossingen als bij het ontwikkelen en vernieuwen van bestaande productielijnen. Door het brede assortiment aan Collamat machines biedt Clever-CPL een breed scala aan mogelijkheden. Waarmee op passende wijze in de behoeften van de klant kan worden voorzien, van semiautomatische oplossingen tot geautomatiseerde high-speed oplossingen. De etiketteermachines, die perfect in elke etiketteringsoplossing kunnen worden geïntegreerd, zijn ook gespecialiseerd voor het gebruik in de voedingsmiddelenindustrie

Folieprinter

Met de Clever-CPL folieprinter hebben we de norm gesteld bij het bedrukken van folieverpakkingen. Van een houdbaarheidsdatum tot een complete tekst. Printbreedtes van 50 to 125 mm, zowel als meerbanig printen behoort tot de mogelijkheden. Het centrale sleutelwoord is flexibiliteit: of het nu gaat om modus, snelheid, printresolutie of installatiepositie – er zijn geen grenzen aan de wensen en behoeften van onze klanten. Onze folieprinters zijn ook Nicelabel compatible.

Welke codeeroplossing voor u de beste is, is afhankelijk van u wensen en eisen m.b.t. de codering en uw productieomgeving.

Laat u door ons informeren en adviseren. In een persoonlijk gesprek komen we samen tot de beste oplossing!